Kompaktní programovatelný regulátor SMI200 s potenciálem PLC

Potřebujete monitorovat a řídit procesy průmyslové automatizace a hledáte zařízení, které bude kompaktní, jednoduché na instalaci i ovládání? Přístroj, který snadno integrujete do stávající infrastruktury? V tomto případě vám bude vyhovovat programovatelný regulátor SMI200 s rozhraním RS485, který nemá žádné další vstupy ani výstupy. 

Představujeme SMI200

SMI200 je velice schopný programovatelný kompaktní regulátor, který se postará o monitorování a řízení průmyslových procesů. Nemá žádné digitální ani analogové vstupy ani výstupy, disponuje však rozhraním RS485. Díky tomuto řešení je kryt SMI200 výrazně minimalizovaný a celé zařízení výjimečně kompaktní (váží jen 150 g a má rozměry pouhých 100 × 60 mm). SMI200 má dvouřádkový LCD displej, rozhraní micro-USB a hodiny v reálném čase.

SMI200

Výhody rozhraní RS485

Řídicí systém s integrovaným SMI200, jako základní jednotkou, lze v případě potřeby rozšířit. Přes rozhraní RS485 lze prostřednictvím sběrnice Modbus připojit libovolnou požadovanou kombinaci až 16 modulů I/O. V této síti Modbus může SMI200 fungovat jako Master nebo jako Slave zařízení. Díky svobodné volbě I/O modulů zvýšíte flexibilitu požadavků dané automatizační úlohy.

SMI200-RS485

Instalace bez problémů

Díky válcové konstrukci těla můžete SMI200 pohodlně integrovat do standardního kruhového montážního výřezu 22,5 mm v ovládacím panelu nebo ve dveřích ovládací skříně. Toto praktické řešení kromě zjednodušení samotné instalace a úspory místa v rozvaděči zlepšuje použitelnost hlavního PLC. Pro ovládání hlavní jednotky nebo čtení parametrů na displeji už nemusíte otevírat dveře rozvaděče.

smi200-programovatelny-regulator

Volně programovatelné

Programování zařízení je velmi intuitivní a pomocí názorných videí ho zvládnete levou zadní. Provádí se pomocí bezplatného programovacího softwaru akYtec ALP přes micro-USB, které je součástí balení.

Funkce a vlastnosti v kostce

  • volně programovatelné zařízení,
  • dvouřádkový 32 znakový LCD displej,
  • Master / Slave v síti Modbus přes RS485,
  • snadná montáž do otvoru ø 22,5 mm,
  • programovací software akYtec ALP,
  • hodiny reálného času.

Kde všude programovatelný regulátor uplatníte?

SMI200 umožňuje ovládání a regulaci vnitřního nebo venkovního osvětlení, vzduchotechniky, vytápění, ventilace, čerpadel, rolet, oken, vrat a bran. V průmyslových aplikacích vám dobře poslouží k řízení provozu motorů, velkých pecí, nebo zdvižných systémů.

programovatelny regulator smi200

SMI200 je programovatelná kompaktní řídicí jednotka, kterou můžete použít buď jako kompaktní HMI (Human Machine Interface = rozhraní člověk-stroj) jako doplněk k výkonnému PLC (Programmable Logic Controller = malý programovatelný automat), nebo jako místní kompaktní jednotku PLC + HMI v kombinaci s různými rozšiřujícími moduly.


Zaujaly vás informace o SMI200? Nejrychlejší cesta k programovatelnému regulátoru vede přes náš e-shop.