Zobrazovač a termostat v jednom? Zobrazovač teploty ITP16

Zobrazovač teploty je základním typem zařízení z oblasti měřící a regulační techniky, které využijete v široké škále průmyslových aplikací. Zobrazovače umožňují sledovat teplotu v reálném čase, monitorovat teplotní změny a hlídat předem nastavené mezní hodnoty. Mají zásadní význam pro zvýšení efektivity různých procesů a zajištění stabilní kvality produkce.

Fenomén automatizace

Automatizace technologických procesů je na denním pořádku ve většině průmyslových odvětví. Téměř každý teplotní proces vyžaduje kontinuální měření teploty, často na více místech. Dříve se všechny naměřené hodnoty zobrazovaly v nadřazeném informačním systému, např. na monitoru ve velínu. Výhodou bylo, že velín shromažďoval informace všeho druhu, ale nebylo to moc praktické řešení pro obsluhu strojů a technologií, kteří pro naměřenou hodnotu museli stále docházet do velínu. Proto vznikl požadavek na lokální zobrazování teploty. Vhodné řešení za příznivou cenu je zobrazovač teploty ITP16.

ITP16_zobrazovac_teploty

Všude jako doma

Moderní zobrazovače teploty využijete v nejrůznějších aplikacích. Nepostradatelné jsou v potravinářství, ve farmacii, v systémech HVAC a ve většině průmyslových procesů. Hlídají, aby byly výrobky skladovány a vyráběny při správné teplotě, a aby zařízení a stroje pracovaly v požadovaném teplotním rozsahu, nebo aby bylo možné monitorovat podmínky pracovního prostředí.

Hlavně přehledně

Základní funkce, kterou od zobrazovačů očekáváme, je přehlednost a viditelnost všech zobrazených hodnot. V případě zobrazovače akYtec se nemusíte bát. Displeje jsou jasné a vysoce kontrastní, naměřené hodnoty uvidíte i z větší dálky. ITP16 má čtyřmístný LED displej s výškou znaku 14 mm. Na výběr máte z červeného nebo zeleného zobrazení.

Jednoduchý na instalaci

Teplotní zobrazovač ITP16 má mnoho předností, které ve své aplikaci oceníte. Je kompaktní, tudíž nezabere mnoho místa. Snadno jej nainstalujete. Díky speciálnímu válcovému tělu jej snadno umístíte do standardního kruhového otvoru s vrtáním 22,5 mm, stejně jako běžné panelové ovládací prvky, například přepínače nebo tlačítka. Zapomeňte na složité vyřezávání hranatých otvorů, bez kterého se obvykle u jiných zobrazovačů neobejdete.

zobrazovac-teploty-ITP16

Konfigurovatelný vstup

Zobrazovač teploty ITP16 umí ukazovat teplotu z různých typů teplotních čidel. Má totiž univerzální konfigurovatelný vstup, ke kterému se čidlo připojí. Stačí jednoduše zvolit typ čidla. Tento vstup je vhodný pro snímače teploty typu:

  • RTD odporové snímače teploty (Pt50, Pt100, Pt500, Pt1000),
  • TC termočlánky (K, J, N, T, S, R, B, A, L, A-2, A-3),
  • lineární napěťové signály (01 V, -50…+50mV).

zobrazovac-teploty-ITP16 G

Termostat to pohlídá

Zobrazovač ITP16 má i jeden digitální NPN výstup, který umožňuje ovládat teplotu pomocí externího nízkonapěťového relé. Tento typ zobrazovače tak zároveň poslouží jako digitální termostat. Kromě zobrazené teploty připojeného snímače umí teplotu i regulovat metodou ON/OFF (v případě překročení stanovené hodnoty se přístroj vypne). Zobrazovač ITP16 umí také funkci alarmu: pokud úroveň vstupního signálu překročí nastavené hodnoty, displej začne blikat. A to už nepřehlédnete.



Hledáte spolehlivý zobrazovač teploty? Prozkoumejte všechny parametry ITP16 na našem e-shopu.