Výhody zobrazovače ITP11, které v praxi oceníte

Všude tam, kde potřebujete sledovat nějaké procesy a především rychle a lokálně zobrazit požadovanou veličinu, využijete moderní zobrazovače. Zobrazovače oceníte čím dál častěji také v domácnostech, nicméně své největší zastoupení mají digitální panelové zobrazovače právě v průmyslových aplikacích.

Zobrazovače v kostce

Zobrazovače jsou velmi přehledné LED nebo LCD displeje, které jasně vizualizují různé průmyslové procesy a veličiny — nejčastěji se asi setkáte se zobrazovači teploty, tlaku, průtoku, výkonu nebo otáček. Zobrazovače jsou nezbytnými pomocníky pro obsluhu strojů a technologických zařízení nebo pro personál údržby. V naší nabídce najdete mnoho druhů zobrazovačů a v tomto článku se podrobněji podíváme na typ ITP11.

zobrazovač itp11

Zobrazovač ITP11

Šikovný zobrazovač akYtec ITP11 zpracovává a zobrazuje proudový signál 4-20 mA. Tento signál přichází ze snímačů — například z teploměru, z tlakového nebo průtokového čidla. Hodnoty signálu jsou digitálně zpracované a následně se zobrazí na jasném čtyřmístném LED displeji s výškou znaku 14 mm. Můžete si vybrat ze dvou variant ITP11 podle toho, zda chcete hodnoty zobrazovat červeně nebo zeleně.

Krytí IP65 na displeji zajišťuje vysokou ochranu proti vodě a prachu a zobrazovač je tak vhodný i pro průmyslová prostředí (např. zásobování vodou nebo zpracování tepla).

Největší předností ITP11 je fakt, že ke svému chodu nepotřebuje napájecí napětí, protože je napájen přímo proudovou smyčkou. Zapojit ho můžete pouhými dvěma vodiči.

Montáž nemůže být snadnější

Nikdo se nechce trápit složitou montáží. A někdy taky potřebujete dodatečně instalovat zobrazovač pro aplikaci, která už je v praxi měřená, ale zatím není zobrazovaná. Přesně v těchto případech oceníte rychlou a jednoduchou montáž, zapojení i nastavení. 

Zobrazovače typu ITP mají válcové tělo, a díky tomuto kulatému designu je snadno umístíte do standardního kruhového otvoru s vrtáním 22,5 mm stejně jako například přepínače nebo tlačítka. Zapojení zvládnete většinou do 15 minut.

itp11

Bleskové nastavení

Nic nemusíte programovat a nastavení je opravdu hračka. Využijete funkční tlačítka na těle zobrazovače. Pro základní zobrazení hodnot potřebujete nastavit pouze tři parametry. Ukážeme si to na jednom konkrétním příkladu:

Potřebujete zobrazit hodnoty proudové smyčky 4-20 mA

Parametr 1: Nastavit hodnotu, která se má zobrazit při hodnotě signálu 4 mA (dolní mez).

Parametr 2: Nastavit hodnotu, která se má zobrazit při hodnotě signálu 20 mA (horní mez).

Parametr 3: Nastavit pozici desetinné tečky.

Zobrazovač smyčky ITP11

Zobrazovače ulehčí život zaměstnancům, kterým stačí jeden rychlý pohled na přístroj, a mají hned jasno o daném procesu, který u stroje sledují. Krom pouhého zobrazení naměřených hodnot umí ITP11 blikáním upozornit na situace, kdy se hodnoty dostanou mimo stanovenou mez.



Zobrazovač ITP11 není ten pravý? Podívejte se na srovnání všech zobrazovačů akYtec, které máme v nabídce.